We do entertainment ... en dat hoor je | Double Eight

We do entertainment ... en dat hoor je

My neighbour just banged on my wall at 4:20am, can you believe that?
Luckily I was still up playing music.
He banged and shouted: “Can we have a little respect, please?”
So I shouted back: “I’m not a big Aretha Franklin fan, but ok, this one’s for you.”

Zo ging het ook écht toen we net ons bedrijf waren gestart … of toch ongeveer. Toen we pas begonnen waren, was Double Eight niet meer dan een piano in de woonkamer en een computer met microfoon in een klein achterkamertje in een huurappartement in Gent. Een overigens slecht geïsoleerd appartement, waardoor we de onderbuurvrouw enkel op visite kregen als ik een optreden aan het voorbereiden was. Dat ze wel moest studeren, hé! En de buurman, die hoorden we enkel in de nachtelijke uren toen hij voor ons een techno en hardstyle set aan het knallen was door zijn installatie, al dan niet gevolgd door hevig geroep.

Of nog een andere keer, toen de ondertussen nieuwe buren er niet beter op vonden om telkens op de muur te beginnen kloppen op het moment dat onze toenmalige backing vocaliste een pittige partij wou inzingen. “Can we have a little respect, please?”, maar niet in een klein huurappartement.

Can we have a little respect, please?

Gelukkig zit Double Eight ondertussen gehuisvest in ons eigen huis. De volledige bovenverdieping dedicated aan onze onderneming. Ruimte om volledig stil te repeteren met onze bands, om te schrijven aan nieuwe muziek, om klanten te ontvangen en samen hun muzikale doelen te bespreken en te bereiken.

De tiende verjaardag van ons bedrijf komt steeds dichterbij en in al die jaren is er heel wat veranderd. Heel wat geprobeerd. Ook heel wat afgevoerd. Maar vooral heel wat gedroomd. En daar zijn we nog zeker niet klaar mee, want we willen nog veel meer gaan testen. Er zitten nog een pak muziekconcepten klaar in ons hoofd om ooit eens uit te werken. It’s never a dull ride with the Double Eight Entertainment Group - het zou zo slecht nog niet bekken. Misschien over nog eens 10 jaar ...

In de spiegel kijken

"We do entertainment", die slogan voegden we alvast toe aan onze bedrijfsnaam toen we eens diep in de spiegel keken en ons afvroegen: “waar komen die grijze haren vandaan”, maar vooral ook: “wat doen wij eigenlijk met ons bedrijf?”

Het zal zo’n vier jaar geleden zijn dat we de balans voor onszelf opmaakten: hoe kunnen we ‘alles dat met muziek te maken heeft’ verder gaan stroomlijnen? Waar zijn we goed in? Waar willen we ons meer op focussen? Waar worden we als ondernemer gelukkig van? En … hoe kunnen we dat helder overbrengen?

Sindsdien zijn we meer gefocust dan ooit.

Zo zijn we Double Eight verder gaan opdelen in ‘merken’. Niet om het complexer te maken, maar vooral om onze klanten niet te overladen met “amai, die gasten zijn precies met veel bezig.” Verschillende projecten voegden we samen onder één noemer om het voor de buitenwereld - maar stiekem ook vooral voor onszelf - duidelijk te krijgen. En sindsdien zijn we meer gefocust dan ooit.

Met die herwonnen focus konden we ons verder toeleggen op het finetunen van onze merken en live acts uitwerken waarin mijn muzikanten en ik niet alleen ‘entertainment’ brengen, maar ook ‘enjoyment’ en ‘amusement’. Onze drang naar een verrassende toets geven aan leuke en poppy muziek en naar zorgen voor een unieke ervaring hoor je in elk van onze concepten terug.

Live vs. de rest

Vandaag bestaat Double Eight uit 2 grote blokken. Binnen onze tak ‘live muziek’ bereiken we als Momenten heel wat particulieren voor huwelijken en andere feestjes en staan we bedrijven en event planners bij onder de naam Event Music om de soundtrack van hun evenement samen te stellen. Onze diverse live acts bundelen we onder Book My Band. De tak ‘niet-live muziek’ bevat dan weer de tegenhanger Coach My Band waarin ik piano-, zang- en bandcoaching geef en onze Studio waarin we onze andere diensten, zoals songwriting en productie, hebben ondergebracht.

Vijf merken vol muziek dus, voor elk wat wils.

En ja, soms voelt dat alsof we evenveel afzonderlijke bedrijven runnen, met binnen die bedrijven ook nog eens heel wat afzonderlijke projecten die elk wat time, love and care nodig hebben. Maar dat houdt het fris en fruitig. Dat houdt ons fris en fruitig. En dat maakt het vooral elke dag énorm interessant om te ondernemen in - geef toe - één van de meest fantastische sectoren die er zijn.

Andy Sergeant

Andy is de brute kracht binnen Double Eight. Als ervaren muzikant en performer voelt hij zich helemaal thuis op een podium: van alleen achter de piano in een klein kerkje, tot op grote internationale podia voor duizenden gasten.

Door zijn ongedwongen passie voor muziek en brede kijk op entertainment is hij niet verlegen om nieuwe concepten uit te werken of verder te verfijnen, klaar voor de volgende opdracht.