Meer dan 100 keer per jaar feest | Double Eight

Meer dan 100 keer per jaar feest

Music is what feelings sound like – deze quote staat niet voor niets geprint op de piano die ik gebruik bij huwelijken. Ze beschrijft namelijk perfect onze taak als professionele wedding singers: gevoel tijdens één van de meest magische momenten hoorbaar maken. Laten binnenkomen. Laten doorzinderen tot diep in de ziel van de genodigden. Een extra traantje laten wegpinken waar het kan.

Half 2016 begonnen we eraan, met één boeking dat jaar. We timmeren dus al best een hele tijd aan de weg van Momenten, maar konden de voorbije jaren wel telkens - en toch met enige trots - ruim 100 keer een kruisje zetten in ons planningsdocument. Meer dan 100 keer per jaar live muziek, in een kerk, een feestzaal of andere trouwlocatie. Voor evenveel koppels net dat tikkeltje extra sfeer brengen.

Op een goede dag vind je ons gelijktijdig terug in elke provincie

En 'we' mag je letterlijk nemen, want doorheen de jaren bouwde ik een team uit van zangers-pianisten die met evenveel overgave als ik live muziek brengen onder de naam Momenten. Zo vind je ons op een goede dag gelijktijdig terug in elke Vlaamse provincie en maken we al eens een uitstapje naar Wallonië, Nederland of iets verder over de grens voor een destination wedding.

Dankzij dat Team Momenten kunnen we nog meer koppels helpen in hun (soms moeilijke) zoektocht naar betaalbare professionele muzikanten.

Samen staan we sterk, toch?

Elk jaar tekenen er zich wel een drietal dagen af waarop schijnbaar iedereen het ja-woord wil geven. Die dagen maken het extra spannend, maar geven me ook een enorme kick. We haalden de kaap van tien huwelijken per dag voorlopig nog niet, maar heel ver af is die niet meer.

Meer dan enkel een wedding singer

Koppels blijken de weg naar Momenten goed te vinden en daar ben ik erg dankbaar om. We hanteren eerlijke prijzen en proberen zo transparant mogelijk te zijn over wat kan en wat niet. Maar stiekem hoop ik toch vooral dat onze flexibiliteit daar ook voor iets tussen zit. Je hoeft bij Momenten namelijk niet te kiezen uit een vaste lijst met liedjes, wat bij veel van onze collega's wel een vereiste is. Voor ons kan en mag alles: het maakt het net leuk om mee te zijn met de trends en onze koppels sturen ons absoluut in die richting. Uiteraard zijn er wel een paar uitzonderingen, want elk nummer moet natuurlijk wel gezongen en op piano gespeeld kunnen worden.

Koppels kunnen bij ons naar hartelust kiezen

En ook qua concepten en creativiteit kunnen koppels bij ons naar hartelust kiezen. Met Live jukebox kunnen ze bijvoorbeeld de liedjeskeuze tijdens de receptie aan hun gasten overlaten. Gewoon even naar de website surfen en kiezen uit meer dan 350 nummers. Of koppels kunnen kiezen voor een akoestisch combo van piano, contrabas en gitaar met onze Wedding band. Van Adele tot Michael Bublé: de bekendste jazzy lovesongs komen aan bod.

Voor de goeie feestjes stuur ik hen dan weer door naar onze partyband Coverboy, waarmee ik de beste hits van de voorbije jaren naadloos aan elkaar rijg en samen met mijn fantastische muzikanten omtover tot mash-ups die zelfs de muurbloempjes op de dansvloer doen openbloeien.

Bij ons boek je dus zeker niet enkel een muzikant voor tijdens de ceremonie. We hebben een muzikaal aanbod voor elk moment van de huwelijksdag.

Waarom huwelijken?

Misschien is het ironisch, misschien was het voorbestemd, maar het idee van Momenten startte op mijn eigen huwelijksreis - het werk van een zelfstandige stopt nooit, dat is al lang geen geheim meer. In een wachtrij voor een restaurant in Las Vegas (of all places) waren we spontaan aan het brainstormen over manieren om vaker muziek te kunnen spelen. Want dat de-radio-veroveren-met-eigen-muziek-plan, dat zou toch echt pas lukken als ik mijn ziel aan de plantenfirma-duivel zou verkopen.

Al speel ik voor de zoveelste keer All Of Me, het blijft magisch om die verliefde fonkel van zo dichtbij te zien

Dus zo beslist: we zouden het eens proberen. En wat ben ik blij dat dat idee plots in ons hoofd opkwam. Wist ik toen veel hoe mooi het zou zijn om al die koppels te zien stralen op hun dag. Zelfs al speel ik voor de zoveelste keer die maand All Of Me, het blijft een magisch iets om die verliefde fonkel van zo dichtbij te mogen zien. Dat kleine traantje in de ogen van de bruidegom als zijn vrouw naar voor stapt op onze muziek.

Er is ook iets bevrijdends aan mijn ding te kunnen doen zonder dat er een spotlight op mij gericht moet zijn. Sommige collega's zien een huwelijk te vaak als een podium voor zichzelf, om zichzelf te kunnen showcasen, maar dat heb ik van in het begin bewust nooit willen doen. Laat dat koppel maar stralen op hun dag, ik zal het applaus wel in ontvangst nemen als ik met een van onze bands op het podium sta. Die dag ben ik er voor het koppel, niet voor Andy. Misschien maakt net dat het verschil.

Hou Me Vast
Momenten (Volumia)